Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Meld jouw initiatief vóór 24 januari aan bij de MAEX

 

 

Initiatieven die door burgers en socialen ondernemers worden opgezet, leveren een steeds grotere bijdrage aan een gezond en welvarend Nederland. Ook in West-Brabant zijn er tal van maatschappelijke initiatieven bijvoorbeeld gericht op zorg aan huis, gezonde leefstijl, groen in de wijk of dagbesteding. Om deze initiatieven onder de aandacht te brengen bij een breder publiek is er de MAEX, de maatschappelijk AEX. 

 

De maatschappelijke AEX

De MAEX is een platform waarop maatschappelijke initiatieven zich gratis kunnen aanmelden. Zij vullen hier een vragenlijst in en maken zichtbaar wie zij zijn, wat ze doen, welke behoeften er zijn en welke waarde het initiatief vertegenwoordigt.

Voordelen MAEX

  • Het initiatief wordt zichtbaar voor een bredere doelgroep waaronder gemeenten, bedrijven, fondsen en inwoners
  • De waarde van het initiatief wordt zichtbaar in een persoonlijk profiel
  • Gratis doneerbutton bij je persoonlijke profiel waarmee bezoekers eenvoudig donaties kunnen doen.
  • MAEX helpt bij het vinden van financieringen, subsidies en/of donaties.
  • MAEX brengt initiatieven onder de aandacht bij media.

Maatschappelijke initiatieven

Landelijk zijn er al meer dan 1000 initiatieven genoteerd in de MAEX, de maatschappelijke beurs waaronder:

  • Mantelzorgers voor beginners in Tilburg
  • DE-Toltuin in Roosendaal
  • Zorgboerderij Power to get up in Bergen op Zoom

De 19 gemeenten in West-Brabant werken samen met Het Care Innovation Center West-Brabant en MAEX om zoveel mogelijk initiatieven in de regio West-Brabant op te nemen in de MAEX.

Maak kans op een stimuleringsprijs

Meld je initiatief vóór 24 januari aan en nodig zoveel mogelijk relaties uit om dit te waarderen en reacties achter te laten in het MAEX profiel. Je maakt dan kans op een stimuleringsprijs in de vorm van advies en media-aandacht. Op 26 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Informatie of vragen

Heb je vragen over de MAEX of hulp nodig bij het aanmelden stuur dan een email naar  info@krachtinnl.nl of bel met Annemiek Zonneveld 0614408095