Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Meer grip op inname medicatie met de MedApp

Juiste inname van medicatie is belangrijk, maar ingewikkelde innameschema’s maken dat soms lastig. Het is dan ook volkomen menselijk om medicatie te vergeten. Helaas is dat vaak niet zonder gevolgen. Jeugdvrienden Pit Janssen en Edwin Hermkens zagen dit probleem van therapieontrouw. Met de hulp van een getalenteerd team ontwikkelden ze daarom MedApp, een medisch platform dat gebruikers meer grip op hun medicatie biedt. In augustus passeerde MedApp de 100.000 downloads, slechts twee jaar nadat de eerste versie van de app werd uitgebracht. Een knappe prestatie van een team dat wordt geleid door twee heren die beiden nog geen dertig jaar oud zijn.

 

Lees de blog op Zorginnovatie.nl

Over MedApp

MedApp is een gratis app gebaseerd op de wensen van medicijngebruikers. De app bevat veel praktische functionaliteiten, zoals het instellen van slimme medicijnwekkers, bekijken van bijsluiters en beheren van de medicatievoorraad. Zo hebben gebruikers alle informatie bij de hand en vergeten ze nooit meer hun medicatie. Ook heeft MedApp een model ontwikkeld waarbij medicatieverificatie grotendeels thuis plaatsvindt.

Meer informatie