Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Masterclass Zorg Dichtbij, maandag 30 mei

Beeldbellen zal in de toekomst steeds vaker ingezet worden door zorgorganisaties voor hulpvragen. Ook nu al zijn er verschillende thuiszorgorganisaties die Ipads inzetten voor de zorg aan huis waaronder Surplus Zorg. Maar hoe werkt dat eigenlijk beeldbellen en welke voordelen biedt het voor de medewerkers en de mensen die zorg nodig hebben? Op maandag 30 mei staat dit thema centraal tijdens de Masterclass Zorg Dichtbij. De masterclass is een initiatief van de Zorgboulevard van het Kellebeek College en het Huis van Morgen van het Care Innovation Center West-Brabant. Deze organisaties willen (toekomstige) zorgprofessionals met deze masterclass informeren over nieuwe ontwikkelingen in de zorg.

Masterclass over beeldbellen

Surplus Zorg levert extramurale verpleging en verzorging aan klanten. Doordat de klanten van Surplus soms in een uitgestrekt gebied wonen zijn medewerkers veel tijd kwijt met reizen en moeten klanten in sommige gevallen langer wachten. Surplus Zorg is daarom sinds eind 2014 gestart met de inzet van beeldbellen. Naast logopedie en gespecialiseerde verzorging, gingen ook zorgmedewerkers met de Ipad aan de slag. Door de inzet van de Ipads kunnen klanten nu vaker contact zoeken met medewerkers. Zo worden ze ondersteunt bij korte hulpvragen als inname van de medicatie, bij het opstaan of slapen gaan. Dat zijn belangrijke momenten op de dag. Door dit met beeldbellen te ondervangen wordt de zelfregie van de klant vergroot. Dat bevordert dat klanten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Voor de medewerkers is er vaker de mogelijkheid om een korte sociale controle te houden op de veiligheid en het welzijn van de klant.

Zorgprofessionals worden bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen

Miranda Norbart, Liza van de Reijden en Jordi Lokers van Surplus Zorg delen op 30 mei hun ervaringen met beeldbellen tijdens deze masterclass. Hiermee krijgen (toekomstige) zorgprofessionels een goed beeld van de mogelijkheden die het biedt.

De masterclass wordt op twee tijdstippen gegeven. Sessie 1 is van 13.00 – 14.30 uur en sessie 2 van 14.30-16.00 uur. De masterclass vindt plaats in het Huis van Morgen gevestigd op de Zorgboulevard van het Kellebeek College aan de Oostelijke Havendijk 1 in Roosendaal. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: Kees van Loenhout, projectleider Implementatie Zorginnovaties, K.vanLoenhout@rocwb.nl. Kijk voor meer informatie op www.zorgboulevardroosendaal.nl of www.huis-van-morgen.nl.

Meer informatie:

Kees van Loenhout, projectleider Implementatie Zorginnovaties
M: 06 – 10584585
E: K.vanLoenhout@rocwb.nl