Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Masterclass geeft vrijwilligers informatie over toepassingen voor de zorg aan huis

De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Met de hulp van mantelzorgers en vrijwilligers lukt het vaak om hier invulling aan te geven. Zij hebben een belangrijke functie als het gaat om langer thuis wonen. Maar hoe kunnen vrijwilligers ontlast worden in de zorg aan huis? Nieuwe zorgpassingen kunnen daar een bijdrage aan leveren. Op donderdag 14 april 2016 organiseerde het Vrijwilligerscollege samen met het Huis van Morgen een informatiemiddag waarin uitleg werd gegeven over deze producten en diensten.

Meer mogelijk dankzij nieuwe zorgtoepassingen

Na een introductie van Chantal van Spaendonck, directeur van het Care Innovation Center West-Brabant, was het woord aan Rolf Timmers van Timmers Medizorg. Timmers Medizorg, een familiebedrijf dat al 80 jaar bestaat, heeft een breed aanbod op het gebied van zorgtoepassingen waarbij ze direct inspelen op de vraag van hun klanten. De vrijwilligers kregen informatie over de verschillende producten en konden deze ook bekijken. Nieuwe zorgtoepassingen uit het Huis van Morgen werden vervolgens toegelicht door Simone Hoogendijk waarbij er een uitgebreide demonstratie was van de Steve+, een hulpmiddel om steunkousen aan- en uit te trekken. Miranda Norbart van Surplus gaf ter afsluiting een toelichting over beeldbellen waarmee het mogelijk is om meer mensen te helpen in een kortere tijdsduur. Beeldbellen zal daarom in de toekomst door meer zorgorganisaties worden toegepast.

Er was deze middag volop gelegenheid om de producten te bekijken, zelf uit te proberen en vragen te stellen. De reacties van de vrijwilligers waren positief. Ze kregen een goede indruk van de vele mogelijkheden die ze kunnen inzetten bij het verlenen van zorg aan huis.