Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Mantelzorg dichtbij huis

Koken ging al een tijd niet meer, dat werd te gevaarlijk. Toen moeder ook nog was gevallen, werd duidelijk dat alleen wonen niet langer ging. Een verhuizing naar een zorgwoning wilde ze zo lang mogelijk uitstellen. Haar dochter dacht erover om haar moeder in huis te nemen maar in haar huis was onvoldoende ruimte. Totdat ze in contact kwam met een Thuis aan Huis een aanbieder van mantelzorgwoningen. Nu is ze samen met hen aan het kijken wat voor haar de meest geschikte oplossing is.

In de komende jaren zal het aantal mantelzorgers toenemen en professionele zorg door minder mensen worden geleverd. Dat vraagt om nieuwe oplossingen. Mantelzorgwoningen kunnen de mantelzorgers ontlasten omdat ze de zorg kunnen verlenen in hun direct omgeving.