Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Leden NAH-club bezoeken Huis van Morgen

Op woensdag 8 april bezochten de leden van de NAH-club Roosendaal het Huis van Morgen. Verschillende zorgtoepassingen werden toegelicht en de leden konden de innovaties zelf uitproberen. Ook gaf Herbert Krakauer, oprichter van VitaCare, informatie over de Vita PowerSeat. Deze therapeutisch stoel is gemaakt voor mensen met hersenletsel die weinig kunnen bewegen en veel zitten. Met de PowerSeat worden deze mensen therapeutisch bewogen. Bijna alle leden hebben dit gedurende de middag zelf ervaren. Daarnaast was er veel interesse in de verschillende mogelijkheden op het gebied van mobiele alarmering.

Tijdens het bezoek van de NAH-club is er een filmopname gemaakt voor de openingsfilm. Deze film wordt getoond tijdens de opening op maandag 20 april. Geïnteresseerden die bij de opening aanwezig willen zijn, kunnen zich nog tot woensdag 15 april aanmelden.