Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Leden KBO-Roosendaal weten weg naar het Huis van Morgen op de Zorgboulevard te vinden

Het afgelopen jaar bezochten tientallen leden van KBO-Roosendaal het Huis van Morgen. Tijdens het bezoek kregen zij informatie over nieuwe mogelijkheden die er op zijn gericht om langer thuis te wonen.

Verouderingsproces

Op woensdag 25 november 2015 werden de leden door gerontoloog Margo Emmen geïnformeerd over het verouderingsproces waar we allemaal mee te maken krijgen. Bij een gezond mens begint na 20 jaar de veroudering van het lichaam. Bewegen, goede voeding, een social netwerk en het gebruik van hulpmiddelen, kunnen dat proces vertragen. Door je goed voor te bereiden en je woonomgeving bijvoorbeeld aan te passen kunnen in een vroeg stadium hoge kosten en gevaarlijke situaties voorkomen worden.

Kennismaken met nieuwe mogelijkheden

In het Huis van Morgen konden de leden kennismaken met verschillende nieuwe producten en diensten gericht op comfort en veiligheid in huis. Tijdens de voorlichting werden een aantal producten nader toegelicht. Op 25 november gaf Twan Franssen daarnaast nog extra informatie over het gebruik van Cubigo waardoor internet voor iedereen toegankelijk is. En konden de leden kennismaken met Paro, een zeerob die het welzijn van dementerende mensen vergroot. Kees van Loenhout, projectleider implementatie zorginnovaties op de Zorgboulevard van het Kellebeek College, gaf aanvullend een toelichting over de onderscheidende aanpak van het Kellebeek College waarbij zorginnovatie een belangrijk project is op de Zorgboulevard.