Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Kracht in NL brengt maatschappelijke initiatieven zichtbaar in MAEXchange

In Nederland groeit een nieuwe topsector: duizenden bewonersinitiatieven, ondernemende communities, wijkondernemingen en social enterprises produceren maatschappelijke waarde en versterken de lokale economie. Deze producenten van maatschappelijke waarde worden zichtbaar in de MAEXchange, een instrument van Kracht in Nederland, dat de impact van het maatschappelijk initiatief zichtbaar maakt en investeren in de sector van initiatieven bevorderd. Op dit moment zijn 800 initiatieven bij Kracht in NL aangemeld.

Gratis aanmelden voor initiatiefnemers

De MAEXchange is er voor verschillende gebruikers. Zo kun je als initiatiefnemer je initiatief gratis aanmelden, Je krijgt je eigen pagina in de MAEXchange. Je kunt Nederland laten zien wat jouw initiatief toevoegt. Tegelijkertijd kun je laten weten wat je nodig hebt om dit nog beter te kunnen doen, en wellicht partners vinden die je daarbij kunnen helpen. Jij beheert zelf de informatie die uiteindelijk via de visual zichtbaar wordt.

Voor professionals

Voor professionals uit onder andere overheden, fondsen, het bedrijfsleven en kennisinstellingen maakt de MAEXchange een tot nu toe onoverzichtelijke sector van maatschappelijke initiatieven transparant. Vind via de MAEXchange initiatieven die bij jouw criteria voor samenwerking of ondersteuning passen.

Als bewoner van een buurt kun je kijken wat er bij jou in de wijk allemaal speelt, en waar je een bijdrage aan kunt leveren, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Ben jij erg goed geholpen door een initiatief, of misschien juist helemaal niet? Deel je ervaring! Of wellicht krijg je een goed idee en wil je zelf een initiatief starten.

Meer informatie vind je op de website van Kracht in NL of download de flyer.