Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Je kunt zoveel meer dan je denkt met GoOV

In Nederland zijn meer dan 150.000 mensen met een cognitieve beperking, 80.000 leerlingen in het leerlingenvervoer, meer dan 300.000 blinden en slechtzienden en tienduizenden senioren, afhankelijk van taxivervoer. Dit gaat om mensen van alle leeftijden die nooit weten hoe laat het busje precies komt, niet de vrijheid hebben om spontaan met vrienden af te spreken, of zelf even naar opa en oma te gaan. Zij worden geleefd door het ritme van de taxi. GoOV laat mensen na een training en enkele begeleide reizen, zelfstandig reizen met het OV: trein, tram, metro of bus; van en naar huis, school, dagbesteding, familie. GoOV begeleidt de reiziger in kleine simpele stapjes, flexibel maar zeker veilig naar de bestemming.

 

Reis in kleine stapjes

De app op de smartphone geeft de reisinformatie in gedetailleerde stapjes weer. Dit kan met tekst of met pictogrammen worden weergegeven. Elke reisstap wordt bevestigd via een feedback-knop en daardoor weten ouder/begeleider of Hulplijn exact waar de reiziger is, welke stappen hij al gemaakt heeft van de reis, en welke hij nog gaat maken.

Ouders kunnen de reis volgen in het online Portaal op een PC of inmiddels ook op de Mee-kijk app. Zo kan de reiziger te allen tijde worden ondersteund.

Hulplijn

Als een reis een keer echt niet lukt, kan de Hulplijn worden ingeschakeld via de hulpknop in de app. Zij kunnen eventueel de reiziger via een thuisbrenggarantie met een taxi naar diens eindbestemming laten brengen.

GoOV is een reisBEGELEIDER in tegenstelling tot een reisplanner. GoOV gebruikt een set van open data, waardoor de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Naast de monitoring door de Hulplijn, kan ook de ouder / begeleider via een eigen meekijk-app de reiziger volgen.

Meer informatie