Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Iris ontwikkelt game voor ouderen

Eenzaamheid kan bij veel ouderen een probleem zijn. Om deze reden heeft Iris, Oog voor elkaar in samenwerking met NHTV en Atlantis Games een game ontwikkeld, speciaal voor ouderen. De game heeft als titel “Familiegeheimen” gekregen.

De speler leert via het spel de fictieve karakters kennen en het spel richt zich grotendeels in op de sociale vaardigheden van de gebruiker. Een bijzonder leuke toevoeging aan het spel is dat het spel zich niet alleen in de digitale wereld afspeelt, maar dat het ook de échte wereld gebruikt. Als speler moet je soms een hint ophalen in de echte wereld om verder te kunnen komen in het spel. Zodoende kunnen spelers van de game elkaar in het echte leven ontmoeten, op zoek naar hints voor het spel.

De game familiegeheimen is een voorbeeld van het project Iris, focus op leefbaarheid, waarin de coöperatieve vereniging Iris zichzelf inzet voor het vergroten van zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen. Iris richt zich daarbij vooral op digitale diensten die een bijdrage leveren aan maatschappelijke dienstverlening op afstand. De game Familiegeheimen is een mooi voorbeeld van zo’n digitale dienst.

Via de Facebook-Pagina van Iris is de aftermovie te zien van de lancering.