Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Innovitapark gaat na spetterende opening van start

 

 

“Inspirerend en boordevol energie”, zo betitelden de vele aanwezigen de opening van de broedplaats Innovitapark. Er was dan ook een indrukwekkend programma opgesteld waarin innovatie vanuit diverse invalshoeken werd belicht.

Duizend wensen

Hedzer Schotsman wist de aanwezigen te raken met zijn duizend wensen voor iedereen. De directeur Academie Gezondheidszorg van Avans Hogeschool liet aan de hand van persoonlijke voorbeelden zien hoe innovaties op het gebied van gezond leven, welzijn en zorg het verschil maken. Zijn Associate Degree opleiding vestigt zich volgend schooljaar in de wijk Stadsoevers. Het doel is dat Avans-studenten en Innovitapark-ondernemers elkaar versterken en samen een bijzondere leerwerkomgeving creëren op het gebied van zorginnovatie. Datzelfde geldt nu al voor de studenten van het Kellebeek College die zich daarmee een waardevol partner mag noemen.

Het is geweldig om te zien dat de ondernemers die al vóór de officiële opening hun intrek namen in Innovitapark hun draai helemaal hebben gevonden. En ook een aantal partners, hebben inmiddels hun plek ingericht in de broedplaats. Denk daarbij aan het Care Innovation Center en Starterscentra West-Brabant. Zij hebben Innovitapark op weg geholpen en zijn nog steeds inspirators en motivators.

Dat geldt ook voor de gemeente Roosendaal en de provincie Noord-Brabant. wethouder Hans Verbraak en gedeputeerde Erik van Merriënboer vertelden aan dagvoorzitter Niels de Beer waarom deze broedplaats zo belangrijk is voor de aantrekkingskracht van de regio.

Ondernemers met lef

Al onze partners en ondernemers hebben een aantal zaken gemeen. Onze keynote speaker Peter Ros wist dat gisteren heel treffend te verwoorden. Zij zijn:

  • snel van geest
  • flexibel
  • nieuwsgierig
  • open minded
  • hebben lef en zijn lief voor elkaar

Een prachtige fundering waarop zij innovaties ontwikkelen op het gebied van gezond leven, welzijn en zorg.

Haka

Tot slot werden de gasten geprikkeld en uitgedaagd door talentontwikkelaar en Haka Man Paul Janmaat. Hij benoemde de 4 pijlers van succes en baseerde zich daarbij op de samenstelling van het meest succesvolle rugbyteam ter wereld: de All Blacks uit Nieuw Zeeland. Met een respectvolle hongi, een energieke Haka en een gezonde en stijlvol aangeklede alcoholvrije borrel werd de officiële opening afgesloten.

We zijn er klaar voor

Directeur René Verhoeven was na afloop bijzonder tevreden: “wat een opkomst, wat een energie en wat een sfeer. De broedplaats Innovitapark is er klaar voor: hier gaan gezonde ideeën tot leven komen”.