Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Huisrobot Pillo houdt je gezondheid in de gaten

Pillo is een slimme medicijndispenser en huisrobot in één. De vriendelijk ogende Pillo werkt op basis van gezichts- en stemherkenning en leert op die manier de mensen binnen een huishouden ‘kennen’. Met die kennis zorgt de robot ervoor dat hij de juiste persoon op het juiste moment zijn of haar medicatie of vitamines aanbiedt, zo melden de makers.

Meerdere gebruikers kunnen voor zo’n vier weken hun medicatie of vitamines opbergen in de slimme medicijndispenser. Via de bijbehorende app kunnen zij per persoon aangeven wanneer zij welk medicijn moeten slikken of wanneer ze hun vitamines willen nemen. Volgens de makers zou Pillo ook herhaalrecepten kunnen aanvragen wanneer hij registreert dat de voorraad op begint te raken. Als slimme medicijndispeners heeft Pillo tenslotte de mogelijkheid om mantelzorgers via een bericht op de hoogte te stellen als iemand vergeten is om medicatie in te nemen.

Pillomedicatie

Je kunt de huisrobot ook gezondheidsgerelateerde vragen stellen. In de promo-video geeft Pillo antwoord op de vraag hoeveel calorieën er in een bepaald voedingsmiddel zitten. Volgens de makers heeft Pillo toegang tot meerdere online databases over onder andere medicatie en voeding.

Hoe deze service precies werkt – en welke zorgorganisatie of zorgverleners hieraan gekoppeld zijn – is nog onduidelijk, maar gebruikers zouden via Pillo ook een tele-consult met een zorgverlener kunnen doen.  De makers zijn ook al druk bezig te zijn met nieuwe features van de Pillo, waaronder valdetectie, babymonitor en dashboard om voeding in bij te houden.

Wanneer Pillo op de markt komt is op dit moment niet duidelijk. Geïnteresseerden kunnen op de website hun e-mailadres doorgeven om op de hoogte te blijven.

Meer informatie

Bron: Smarthealth