Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Huis van Morgen opent pop-up store in Steenbergen

Op woensdag 13 september om 12.00 uur opent wethouder Cor van Geel van de Gemeente Steenbergen de pop-up store van het Huis van Morgen in de Blauwstraat 58 in Steenbergen. Bij de opening speelt de Tovertafel een belangrijke rol. De Tovertafel stimuleert dementerende ouderen tot beweging en sociale interactie.

Van woensdag 13 september t/m zaterdag 21 oktober is de pop-up store van het Huis van Morgen in Steenbergen. De winkel staat bol van de innovaties in de zorg; ontwikkelingen die het mogelijk maken dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen en mensen met dementie langer in de samenleving kunnen blijven functioneren.

Dichtbij de inwoners van Steenbergen

Het Huis van Morgen wordt ondergebracht in het vrije winkelpand aan de Blauwstraat 58 (voorheen Intertoys), waar eerder ook op succesvolle wijze de pop-up store ‘Brandveilig Leven’ was gevestigd. Op eenzelfde manier wordt de focus nu gericht op innovatieve ontwikkelingen in de zorg. Het Huis van Morgen is ook gevestigd in Roosendaal. Niet zo heel ver van huis voor de inwoners van de gemeente Steenbergen, maar de lokale pop-up store maakt het Huis van Morgen nog veel beter bereikbaar. Dit geldt met name voor de belangrijkste doelgroep, de senioren.

Gericht op brede doelgroep

Het spreekt voor zich dat de pop-up store daarnaast ook meer dan interessant is voor iedereen die werkzaam is in de zorg, jongeren die een opleiding in de zorg (willen gaan) volgen, en mantelzorgers. Maar: de ‘tijdelijke winkel’ is natuurlijk voor iedereen de moeite waard. We hopen immers allemaal op een zo comfortabel mogelijke manier oud te mogen worden. Het programma voor de periode dat de pop-up store is geopend, richt zich dan ook op mensen van alle leeftijden. Op de planning staan workshops op het gebied van valpreventie, (brand)veiligheid en gezonde voeding, maar bijvoorbeeld ook spreekuren en voorlichting van Alzheimer West-Brabant.

Openingstijden

Het tijdelijke Huis van Morgen in Steenbergen is van 13 september t/m 21 oktober elke woensdag (12.00-16.00 uur), vrijdag (12.00-16.00 uur) en zaterdag (10.00-14.00 uur) geopend en gratis toegankelijk.

De pop-up store van het Huis van Morgen is gevestigd aan de Blauwstraat 58 in Steenbergen, het voormalige pand van Intertoys.