Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Huis van Morgen geeft mantelzorgers inzicht in mogelijkheden

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

10 november: Dag van de Mantelzorg

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op 10 november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Huis van Morgen geeft mantelzorgers inzicht in mogelijkheden

In de week van 10 november is het Huis van Morgen op verschillende locaties in de regio waaronder Boschenhoofd, Breda en Goirle. We informeren mantelzorgers daar over de vele slimme en handige oplossingen die hen kunnen ondersteunen. Bent u mantelzorgers en wilt u meer weten? Elke maandag is het Huis van Morgen in Roosendaal geopend. Ook kunt u een kijkje nemen op onze website. Heeft u interesse in een presentatie voor een grotere groep op locatie? Neem dan contact met ons op.