Health Valley Event 2020 afgelast

Vanwege de recente ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft het bestuur van de Stichting Health Valley Netherlands besloten het Health Valley Event 2020 op 10, 11 en 12 maart in Nijmegen te annuleren. Het bestuur ziet het besluit als onvermijdelijk omdat het risico van het samenbrengen van een grote groep zorgprofessionals niet goed is te overzien. Daarbij voorziet het bestuur een flinke afname in de deelname aan het congres. Het besluit tot annulering is genomen na consultatie van diverse professionals in de zorgsector. 

Het Health Valley Event 2020 zou voor de twaalfde keer gehouden worden. Dit jaar voor het eerst met een driedaags internationaal programma. Omdat veel bezoekers van het Health Valley Event werkzaam zijn in de zorgsector, voelt de organisatie een bijzondere verantwoordelijkheid en wil ze geen enkel risico nemen. ‘Het risico is te groot dat eventuele besmetting zal leiden tot uitval van zorgprofessionals en overbelasting van lokale zorgsystemen, juist op een moment dat ze hard nodig zijn,’ aldus René Penning de Vries, bestuursvoorzitter van Health Valley.

Health Valley zal met alle deelnemers, event partners en exposanten van Health Valley Event 2020 contact opnemen over contracten en registraties. Verdere berichten over de afhandeling van het Health Valley Event 2020 zullen volgen in komende dagen.

Tijdens het Health Valley Event 2020 zouden ook de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020 bekend worden gemaakt. Twee van de kanshebbers komen uit de regio Midden-West-Brabant en Zeeland. Het webshopplatform Gwoon Handig en de indicatieloze dagbesteding van Zorggroep Terweel zijn zowel in de race voor de jury- als voor de publieksprijs. Zij werden gekozen tijdens de regionale voorronde op het Pitchevent van het Care Innovation Center in Roosendaal. Het is niet bekend wanneer de Nationale Zorginnovatieprijs nu uitgereikt gaat worden.