Health Innovation School Zuid-West NL smaakt naar meer!

De eerste Health Innovation School Zuid-West NL is donderdag 23 mei afgesloten met een bijzondere bijeenkomst in Roosendaal. Hier kwamen de deelnemers samen met bestuurders, experts en innovatoren uit de regio en de rest van het land. De deelnemers pitchten die middag negen vernieuwende oplossingsrichtingen voor regionale gezondheidsuitdagingen. 

Unieke leerervaring

Van januari tot en met mei 2019 organiseerden de GGD West-Brabant, het Care Innovation Center West-Brabant en Alles is Gezondheid deze eerste regionale Health Innovation School. Na een strenge selectie van de ruim 100 aanmeldingen, kregen 50 voorlopers vanuit vele verschillende organisaties de mogelijkheid om te leren hoe je met elkaar vernieuwingen in gang zet. De deelnemers werden uitgedaagd en getraind door diverse regionale, landelijke en internationale sprekers. De Health Innovation School (HIS) bood een unieke leerervaring.

Opbrengsten

Naast de leerervaring en een nieuw regionaal innovatienetwerk, zijn de opbrengsten in de vorm van uiteenlopende zorgoplossingen van grote meerwaarde. Tijdens het slotevent van de Health Innovation School Zuid-West presenteerden de deelnemers negen vernieuwende oplossingsrichtingen voor regionale gezondheidsuitdagingen waaronder:

Adoptie projecten

Om de volgende stappen in het realiseren van deze plannen echt te gaan zetten, konden bestuurders en experts een project naar keuze adopteren, eventueel in co-ouderschap met een andere organisatie. En dit werd serieus opgepakt; de projecten werden één voor één geadopteerd, onder andere door de gemeente Roosendaal en Surplus, waarmee doorontwikkeling gegarandeerd werd. Ook de leden van het expertpanel, waaronder creatief ondernemer Rachelle van der Linden, hebben hun hulp toegezegd.

Voor deelname aan een volgende Health Innovation School is alweer veel interesse, dus de verkenning met diverse organisaties en de provincie Noord-Brabant is gestart. Op naar meer leren, vernieuwde samenwerking en gezondheid!