Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Hartstichting komt met reanimatie app

Om snelle reanimatie meer te stimuleren lanceert de Hartstichting nu een reanimatie app die voor iedereen te gebruiken is. Dus ook voor mensen die niet kunnen reanimeren. De app geeft namelijk stap voor stap begeleiding bij reanimatie.

Ondersteuning

Burgerhulpverleners kunnen daarnaast ook hun reanimatiekennis en vaardigheden up to date houden met de nieuwe reanimatie-app van de Hartstichting. De app (beschikbaar voor iOS en Android) biedt oefeningen en instructievideo’s, onder meer van borstcompressies en beademing, en informatie over nazorg.

De app is uniek door de stap voor stap begeleiding die de hulpverlener/gebruiker krijgt: een stem geeft hulp bij de verschillende reanimatiestappen. De app is dus door iedereen te gebruiken, maar is niet bedoeld ter vervanging van een reanimatiecursus.

Meer informatie