Groenhuysen participeert in Europees project Toilet For Me

In goede toiletvoorziening in publieke ruimtes is voor iedereen noodzakelijk. Daarom participeert Groenhuysen in het Europese AAL-project Toilet For Me. De zorgorganisatie deelt gebruikerservarigen van verschillende spoelföhntoiletten en levert op deze manier een bijdrage aan een nog te ontwikkelen zorgtoilet.

Naar het toilet gaan is voor gezonde mensen een vanzelfsprekendheid. Maar het kan een belemmering zijn voor mindervaliden en ouderen. Soms houdt het ze zelfs tegen om de deur uit te gaan. Gemiddeld moet een mens 4 tot 8 keer per dag naar de wc, ook als je op pad bent. 65 plussers (3,2 miljoen in ons land) hebben vaker een toilet nodig. Er zijn te weinig toegankelijke toiletten en of ze schoon zijn is ook nog maar de vraag. Het Europees project Toilet For Me wil dit veranderen en werkt daarom aan een toilet dat voldoet aan de wensen van mindervaliden en ouderen met een beperking. Zodat toiletbezoek geen belemmering is om op pad te gaan.

Het project heeft twee hoofddoelen:
1. Een toegankelijk, gebruiksvriendelijk en schoon toilet ontwikkelen. Met hypermoderne functies, zoals een douche-WC, een sta-op-functie, automatisch verstelbare hoogte, zelfreiniging en luchtreiniging.
2. Bewustzijn vergroten over het tekort aan toegankelijke toiletten voor mindervaliden en ouderen in semi-publieke ruimtes (zoals hotels, restaurants, musea etc).
 
Medewerkers van Groenhuysen zijn enthousiast over het spoelföhntoilet en onderschrijven het belang van een goede toiletvoorziening in (semi)publieke ruimtes. Daarom participeert Groenhuysen in het AAL project. Zij deelt gebruikerservaringen van verschillende spoelföhntoiletten met SANMEDI en GoudenDagen.