Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Grip op de tijd

Mensen met dementie verliezen het tijdsbesef. Zij weten niet meer goed welke dag het is of welke tijd van het jaar. Dan kan een geheugensteuntje in de vorm van een digitale dagaanduiding een oplossing bieden. Daarmee krijgen ze meer grip op de tijd. Ook is het mogelijk met pictogrammen aan te geven welke activiteit plaatsvindt op dat tijdstip.

De iMemorizer is een digitale dagaanduiding. Het biedt op een rustige manier de context van de dag. Het beeldscherm geeft een duidelijk beeld weer in de vorm van 3 regels: de dag van de week, gevolgd door de datum en op de derde regel het dagdeel: ochtend of middag of avond of nacht.