Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

GGD AppStore brengt gezondheidsapps overzichtelijk in beeld

Volgens diverse schattingen zijn er wereldwijd zo’n 100.000 apps die beweren je gezondheid te bevorderen. En dat aantal groeit nog dagelijks. De meeste apps zijn gratis of voor een klein bedrag te downloaden in de standaard appstores. Ze zijn voor iedereen toegankelijk en we maken er met z’n allen steeds vaker gebruik van.

Er is al heel veel aanbod, maar de juiste app vinden in bijv. de appstores van Apple, Google of Windows valt niet mee. En er is nauwelijks iets bekend over de betrouwbaarheid en effectiviteit van al deze apps.

Toegankelijk overzicht voor iedereen

Begin 2016 introduceerde de GGD de GGD AppStore. Het doel van de GGD AppStore is het bieden van een toegankelijk overzicht van relevante en betrouwbare e-PublicHealth toepassingen. Vanuit de GGD wordt e-PublicHealth getoetst en deze kennis wordt op een transparante en onafhankelijke manier ter beschikking gesteld aan het publiek.

De organisatie maakt gebruik van de inzet van de professionals (onderzoekers en gezondheidsbevorderaars) van alle deelnemende GGD'en en bundelen en delen zo vanuit de GGD AppStore. De bedoeling is het aantal apps in GGD AppStore te laten toenemen.

GGD AppStore is een dienst van alle 25 GGD’en GGD-GHOR Nederland. Samen werken ze aan en in de GGD AppStore.