Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Gemeente Bergen op Zoom feliciteert inwoners die 70 jaar zijn geworden

De gemeente Bergen op Zoom heeft een bijzondere actie uitgezet. Alle inwoners van de gemeente die de afgelopen 3 maanden 70 jaar werden, ontvingen een persoonlijke brief van burgemeester Petter waarin hij hen feliciteert. Daarnaast worden zij uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst op 3 november. De gemeente gaat deze actie dit jaar meerdere keren uitzetten zodat alle 70-jarigen worden bereikt.

Voor deze voorlichtingsbijeenkomst hebben WijZijn Traverse Groep, het Care Innovation Center West-Brabant en de Vereniging Vraagwijzer een aantrekkelijk en informatief programma samengesteld. Hierin laten zij inwoners kennismaken met mogelijkheden waar zij in de nabije of verdere toekomst gebruik van kunnen maken.

Het Care Innovation Center West-Brabant geeft hier invulling aan door verschillende producten uit het Huis van Morgen te laten zien. Daarnaast verzorgt gerontoloog Margo Emmen een presentatie over ouder worden en waar je dan rekening mee moet houden.

Om deze dag een feestelijk tintje te geven krijgen de deelnemers koffie of thee met (verjaardags)taart. 

Foto: Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom