Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Geluksmomentjes in het ziekenhuis met PlaygroundVR

Spelen met vrienden bij het voetbalveld, tikkertje of verstoppertje. Als kind is dat natuurlijk de normaalste zaak van de wereld. Echter, wanneer kinderen langdurig in het ziekenhuis liggen voor een behandeling moeten ze deze geluksmomentjes missen. Juist in deze periode is het voor kinderen heel belangrijk om af en toe even het ziekenhuis te kunnen vergeten en op een vrijblijvende manier contact te kunnen zoeken met andere kinderen. Dat kan met PlaygroundVR.

 

Speelplein in het ziekenhuis

PlaygroundVR brengt de speeltuin naar het ziekenhuisbed. PlaygroundVR is een virtuele omgeving waarin kinderen kunnen rondlopen, spelletjes spelen en praten met elkaar. Door gebruik te maken van Virtual Reality technologie voelen de kinderen alsof ze totaal ergens anders zijn en kunnen ze voor eventjes het ziekenhuis inruilen voor het speelplein. Kinderen kunnen samen met anderen in het ziekenhuis spelen in de online wereld, op een veilige manier zonder dat ze risico's lopen.

Vrijheid staat centraal

Door gebruik te maken van de nieuwste technologie op het gebied van mobiele Virtual Reality kan PlaygroundVR kinderen een ervaring bieden waardoor ze het gevoel krijgen zich even in een totaal andere wereld te bevinden. De virtuele omgeving is zo opgebouwd dat vrijheid centraal staat. Kinderen mogen zelf beslissen wat ze gaan doen en kunnen gaan ontdekken wat allemaal mogelijk is. Daarnaast bevordert PlaygroundVR ook voor onderlinge communicatie tussen de kinderen in het ziekenhuis. Via de microfoon in de telefoon kunnen ze praten, lachen of juist steun vinden bij elkaar.

Meer informatie