Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Facebook omschrijft foto’s voor blinden en slechtzienden

Dit jaar werd bekend dat Facebook met een nieuwe functionaliteit komt die aan blinden en slechtzienden voorleest wat er op een foto te zien is. Dat gebeurt met behulp van kunstmatige intelligentie, die herkent wat er op de foto staat.

De zogenoemde ‘automatic alt tekst’ die Facebook noemt werkt samen met de op de telefoon aanwezige voice-over-functie. Het systeem kan de gebruiker bijvoorbeeld vertellen dat er drie lachende mensen op een foto staan.

Op dit moment is de functie alleen voor Apple apparaten (iOS) beschikbaar en in het Engels. Volgens Facebook zullen ook andere talen en apparaten snel volgen.

Voor veel blinden en slechtzienden is deze functionaliteit van grote toegevoegde waarde omdat ze hiermee weten wat er gedeeld wordt op Facebook en onderdeel uitmaken van de community.

In een YouTube-video wordt gedemonstreerd hoe de functionaliteit werkt.