Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Ello elektronische rollator

Het bedrijf eMovements wil technologie beschikbaar maken voor senioren en werkt aan Ello, een elektronische rollator.

Ello elektronische rollator

Ello helpt mindervaliden bij wandelen: de elektronische rollator remt af wanneer de weg daalt en heeft ingebouwde wielaandrijving die helpt wanneer senioren een heuvel op moeten. Volgens de makers van Ello bevat de rollator een aantal functies om wandelingen van mindervaliden veiliger te maken, zoals lichtjes aan de voorkant zodat gebruikers beter gezien worden in het donker en zelf beter kunnen zien. Ook heeft Ello een ingebouwde SOS-knop in de handvaten, waarmee alarmdiensten gebeld kunnen worden, ingebouwde GPS en heeft de rollator een anti-diefstal alarm.

Meer vrijheid en bewegingsruimte

De makers van Ello hopen dat de elektrische rollator senioren weer wat vrijheid en bewegingsruimte kan geven en dat ze zelfverzekerder buiten kunnen lopen. Wanneer het eerste product van eMovements op de markt komt is nog niet zeker, maar je kunt al wel exemplaar reserveren op de website.