Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

eHealth Week 2016 van start

Maandag 6 juni openden zorg- en innovatiesregio’s hun deuren om hun beste eHealth oplossingen te laten zien aan iedereen die geïnteresseerd is. Zij doen dit in het kader van de eHealth week die dit jaar in Nederland wordt georganiseerd.

In acht verschillende regio’s worden bijeenkomsten georganiseerd om te laten zien hoe innovaties leiden tot betere zorg. De innovatieregio’s worden daarbij uitgedaagd om regiodeals te maken. Dit betekent dat regio’s samenwerken om verdere verspreiding van innovaties te garanderen. Deze deals zullen in het bijzijn van staatssecretaris Van Rijn gesloten worden. Minister Schippers gaf het startsein voor de regiodag met deze video.

Brabantse regiodag ‘DementieDEAL With It!’

Tijdens de Brabantse regiodag stond de Dementiedeal centraal. De deal is gericht op het toegankelijker maken van beproefde Smart Health producten en diensten voor iedereen met beginnende tot matige dementie en de mensen om hen heen. Zodat mensen met dementie op veilige en comfortabele wijze twee jaar langer zelfstandig zijn en mantelzorgers balans in hun dagelijks leven behouden.

EHealth Week 2016

Van 8 tot en met 10 juni is de Amsterdamse Beurs van Berlage het podium voor de internationale eHealth Week. Eerdere edities van de eHealth Week werden georganiseerd in de plaatsen Riga, Dublin en Barcelona. Tijdens de conferentie gaan professionals uit de gezondheidszorg, de wetenschap, de overheid en het bedrijfsleven met elkaar in gesprek over de toekomst van de gezondheidszorg. Centraal staan de voordelen van ICT op de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorgverlening. Bovendien worden de toepassingen van e-health ook belicht vanuit het perspectief van een patiënt of gebruiker.

Meer informatie eHealth Week