Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

EHealth Meetlat Brabant

De Ehealth Meetlat is een onafhankelijk onderzoek van Zorgbelang naar de digitale dienstverlening van zorgverleners. Welk ziekenhuis, welke GGZ-instelling, welke huisarts en welke VVT-organisatie (verpleeg-, verzorg- en thuiszorginstelling) is het meest vooruitstrevend in het aanbieden van eHealth-basisdiensten? Bij wie kun je online een afspraak maken of een herhaalrecept aanvragen? Bij wie kun je digitaal labuitslagen inzien of heb je toegang tot je dossier? En bij welke organisatie kun je beeldbellen met je hulpverlener?

Uit de resultaten van de Meetlat blijkt dat de digitale dienstverlening van ziekenhuizen, huisartsen, VVT-instellingen en GGZ-instellingen nog duidelijk in de kinderschoenen staat. Zorgbelang deed het eerst onderzoek in de provincie Brabant, maar wil dit ook in andere provincies gaan uitvoeren.

Ben nieuwsgierig naar het onderzoeksrapport? Wie de eHealth-koplopers zijn in Brabant? Je kunt het onderzoeksrapport downloaden via de website van Zorgbelang.

Bron: Zorgbelang Brabant