Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Een koffer die je inpakt om thuis te blijven

Mensen met een chronische aandoening of een lichamelijke beperking en ouderen willen steeds meer zelf regie houden over hun eigen leven en langer thuis wonen. Slimme toepassingen maken dit makkelijker. Ascom kwam anderhalf jaar geleden op het idee voor de Thuiskoffer. 'Een koffer die je inpakt om thuis te blijven’, dat is de slogan van de organisatie.

Hulp altijd dichtbij

De Thuiskoffer is een geïntegreerd bewakings-, alarm- en oproep-systeem voor zelfstandig wonende senioren en bestaat uit apps waarmee gebruikers, hun familie en (thuis)zorgverleners contact kunnen houden, ook in geval van nood.

Eenvoudig in gebruik

De organisatie richt zich met de Thuiskoffer zowel op mensen die een zorg-indicatie hebben, als mensen die nog vitaal zijn en alleen voorzichtig op zoek zijn naar wat extra ondersteuning. De Thuiskoffer is eenvoudig in gebruik. Ascom verzorgt eventueel ook de installatie aan huis en maakt gebruikers wegwijs te maken met hun nieuwe producten. Het leveren van de Thuiskoffer gaat altijd via een welzijns- of zorgorganisatie, de thuiszorg of de gemeente.

Uitbreiding van de koffer

De eerste versie van de Thuiskoffer is momenteel op de markt, maar de organisatie wil het aanbod van producten nog verder uitbreiden. De koffer bevat alarmsystemen, zoals personen-, dwaal-, brand- of inbraakalarmering. In de categorieën welzijn en verzorging worden nog producten toegevoegd met name gericht op medicatie-veiligheid.

Meer informatie