Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

E-Health wat is dat?

Technologie vindt steeds beter zijn weg naar de woonkamer. Wat betekent dit voor gezondheid, zorg of langer thuis wonen? Hoe maak je zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden, of je nu zorg ontvangt of verleent? Veel Nederlanders weten niet wat E-health precies is of wat het voor hen kan betekenen.

 

Wat is E-health?

E-health gaat over digitale toepassingen in de zorg. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. E-health biedt een legio aan mogelijkheden voor zieke mensen, maar helpt ook bij preventie van ziekten en het monitoren van de gezondheid. Door het gebruik van e-health-toepassingen kan de zorg efficiënter worden ingericht waardoor de kwaliteit van zorg verbetert. Zorgverleners krijgen namelijk meer tijd voor patiënten.

De e-Healthweek

Om deze redenen organiseren het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving van 21 t/m 27 januari 2017 de e-Healthweek. Samen met partners willen we door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-Health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Bekijk onderstaande praktijkverhalen van mensen waarbij E-health van grote toegevoegde waarde is voor hun welzijn en gezondheid.