Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Dit zijn de deelnemers van HeldCare 2017!

HeldCare ondersteunt acht sociale ondernemingen met een intensief ontwikkeltraject. Zodat deze helden hun positieve impact kunnen vergroten en versnellen. De deelnemers hebben vernieuwende producten of diensten ontwikkeld in zorg en welzijn en maken hiermee impact voor kwetsbare ouderen. Waardoor zij bijvoorbeeld meer bewegen en actiever leven. Of veiliger zijn in en om hun huis zijn. Waardoor zij in contact komen met anderen en met gemak op pad gaan. Of vanuit hun eigen kracht een actieve rol kunnen spelen.

 

Deelnemers 2017

In januari 2017 is er een selectie gemaakt uit de 47 aanmeldingen. De volgende acht deelnemers komen in aanmerking voor het ontwikkeltraject en gaan de komende maanden aan de slag:

HeldCare is door de Achmea Foundation en Social Enterprise NL ontwikkeld vanuit de wens om sociaal ondernemerschap in de zorg aan te moedigen en te ondersteunen.