Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

De Nationale Zorginnovatieprijs 2019!

Ontwikkel jij een innovatie voor de zorg- of welzijnssector? En bevindt jouw product of dienst zich in de opschalingsfase? Pitch jouw zorginnovatie op het Health Valley Event 2019 en maak kans op de Zorginnovatieprijs! Plus nog veel meer…

Nationale Zorginnovatieprijs

Zorginnovatie.nl heeft tot doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen. De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. De Nationale Zorginnovatieprijs wordt in 2019 voor de vierde keer uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op het Health Valley Event.

Win in totaal € 15.000!

Op 14 maart 2019 wordt de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 uitgereikt. Een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase.

Deelnemers maken kans op:

 • Een geldbedrag ter waarde van in totaal € 15.000,- (€ 10.000,- voor de vakjuryprijs en € 5.000,- voor de publieksprijs).
 • Finalisten krijgen gratis toegang en stand op het Health Valley Event.
 • Professionele begeleiding bij verdere ontwikkeling van je innovatie.
 • Toegang tot het netwerk van ZorgInnovatie.

Een fantastische kans voor scale-ups  om de ontwikkeling van hun innovatie te versnellen!

Regionale Voorronde

In januari worden de regionale voorrondes gehouden. De regionale innovatienetwerken die aangesloten zijn bij Zorginnovatie.nl selecteren daarin de meest veelbelovende innovatie uit hun regio. Dit levert 10 genomineerden op voor de Nationale Zorginnovatieprijs. Deze 10 genomineerden gaan door naar de finale op 14 maart 2019.

Voor de regio West-Brabant en Zeeland wordt een voorselectie gemaakt door het Care Innovation Center West-Brabant. De drie genomineerden presenteren zich tijdens de regionale voorronde op 17 januari in Innovitapark in Roosendaal. Een deskundige jury bepaalt wie er door gaat naar de finale op 14 maart.

Belangrijke data op een rijtje:

 • 15 november 2018 opening inschrijving innovaties
 • 31 december 2018 sluiting inschrijving innovaties
 • januari 2019 regionale voorrondes (data afhankelijk van regio)
 • februari-maart 2019 bekendmaking shortlist genomineerden
 • 14 maart 2019 uitreiking Nationale Zorginnovatieprijs 2019

Vakjury en publieksjury

Na de bekendmaking van de shortlist in februari, kunnen genomineerden campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen van het publiek voor zich te winnen. De innovatie met de meeste stemmen, wint de publieksprijs. Een vakjury zal zich ook buigen over de genomineerden en hen inhoudelijk beoordelen. De namen van de leden van de vakjury worden later bekend gemaakt.

Winnaars Nationale Zorginnovatieprijs

Eerdere winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs waren:

 • CRDL (Nationale Zorginnovatieprijs vakjuryprijs 2018)
 • Abena Nova (Nationale Zorginnovatieprijs publieksprijs 2018)
 • Umenz (Nationale Zorginnovatieprijs 2017)
 • ScopeControl (Nationale Zorginnovatieprijs 2016)

Meer informatie over de Nationale Zorginnovatieprijs 2019? Ga naar Zorginnovatie.nl!

Inschrijven kan vanaf 15 november 2018. Informatie hierover volgt snel!