Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Creativity World Forum

In Kortrijk vindt op 5 en 6 november het tweedaagse Creativity World Forum plaats. Dit is de grootste conferentie over ondernemerscreativiteit in de wereld. 2.500 deelnemers uit binnen- en buitenland nemen deel aan het congres. Ook het CIC is hierbij aanwezig om de ontwikkelingen op de voet te volgen.

Het is de bedoeling om aan de hand van netwerkmomenten, panelgesprekken en gastsprekers ondernemers creatief te inspireren over de sectoren heen. Dat het om een multidisciplinair forum gaat bewijst de ruime selectie gasten. Zo neemt onder meer Hans Bourlon van Studio 100 het woord, maar geeft ook sterrenchef Kobe Desramaults een uiteenzetting. De laatste keynotespreker is Steven Levitt. Levitt schreef het boek Freakonomics dat in 35 talen werd vertaald en wordt aanschouwd als een van de meest inspirerende economen in de wereld.