Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

CRDL winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018

Tijdens de slotshow op het Health Valley Event 2018 op 15 maart 2018 in het CineMec Nijmegen, is de CRDL (Cradle) door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Het publiek koos Abena Nova als winnaar van de publieksprijs.

CRDL, contact door aanraking

De CRDL is een houten zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. De CRDL is ontworpen voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking - én hun omgeving. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen omzeilt de CRDL bestaande conventies die verbonden zijn met aanraking.

Publieksprijs voor Abena Nova, slim incontinentiemateriaal

In totaal werd er maar liefst 3455 keer gestemd voor de publieksprijs. De Abena Nova kreeg 32 procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren FluidBalance en CRDL met respectievelijk 15 en 12 procent van de stemmen.

Rob Basjes - Algemeen Directeur van Abena Nova is trots op het winnen van de publieksprijs: “Abena is een Deens familiebedrijf met als missie om de kwaliteit van zorg voor mensen met incontinentie te verbeteren. Het feit dat het publiek ons slimme incontinentiemateriaal heeft gekozen als winnaar van de publieksprijs, is niet alleen een fantastische erkenning voor ons werk, maar ook een signaal dat het publiek vindt dat aandacht voor continentiezorg in Nederland nodig is. En daar zullen wij met passie aan blijven werken.”

Over de Nationale Zorginnovatieprijs 2018

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Dit jaar meldden 136 innovaties zich aan voor de prijs en waren er 10 genomineerden. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt, zorgverlener en de toekomst van de zorgbranche.

Op 15 maart 2018 werd zowel een vakjuryprijs (€ 10.000), als een publieksprijs (€ 5.000) uitgereikt. Met de geldprijs kunnen de winnende innovaties een volgende stap zetten in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Ook krijgen de winnaars toegang tot het netwerk van zorginnovatie.nl en de betrokken regiopartners. Zo kunnen we het succes van innovaties samen versnellen!