Corpus VR brengt met virtual reality mensen in beweging

Een therapie ondergaan is één, maar een therapie volhouden is minstens zo belangrijk. Om patiënten bij hun fysio-, ergo- en neurotherapie te ondersteunen heeft inMotion VR het oefenplatform Corpus VR ontwikkeld.

Via een virtual reality-bril krijgt de patiënt in een spelomgeving de oefeningen geprojecteerd, die in een spelvorm worden uitgevoerd. De therapeut volgt via een tablet alles wat de patiënt ziet en kan de therapeutische oefeningen selecteren en instellen. Binnen Corpus VR kan uit meer dan elf oefeningen gekozen worden, gericht op hoofd, nek en schouders.

Wervelkolom
De Corpus VR kan onder andere ingezet worden bij de behandeling van de cervicale wervelkolom, zoals onder meer bij WAD I&II, bewegingsangst, aspecifieke (chronische) nekklachten, artrose, KANS-klachten en SOLK-klachten. Het product ondersteunt de nieuwste richtlijn voor nekpijn, waarin mobilisatie en oefentherapie als bewezen behandelmogelijkheden worden gezien. Een belangrijk onderdeel van Corpus VR is de ontspanningsmodule. Door de geïntegreerde ontspanningsmodule worden patiënten op intuïtieve manier aangezet om meer te bewegen. Dit verhoogt de intrinsieke motivatie tot bewegen bij de patiënt.

Getest
Momenteel wordt de module Schouder van de Corpus VR getest bij Rijndam revalidatie, de module Romp in de Sint Maartenskliniek en de module Heup en Knie in het Rijnstate Ziekenhuizen. De testfase is een EFRO-EU-subsidietraject vanuit Stimulus OpZuid.

Meer informatie: https://inmotionvr.com/nl/corpusvr