Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Compaan Portaal is vernieuwd

De Compaan is een eenvoudige tablet voor senioren. In juli is het Compaan Portaal vernieuwd! Als je de familieomgeving op je smartphone of tablet opent, past het Portaal zich helemaal aan het scherm aan. Daarmee is nóg leuker om een foto, bericht of video naar de Compaan te sturen. Ook is het eenvoudiger om de Compaan Portaal web-app te installeren op je smartphone.

Gebruikers van de Compaan delen vaak hun ervaringen over het gebruik. Afgelopen maand ontving de organisatie onderstaand bericht van Marijke van Oostrum.

 “Elke dag wandel ik met mijn honden door het Amsterdamse bos. Daar maak ik foto’s en van die foto’s weer schilderijtjes. Het eerste wat ik doe is de foto op de Compaan doorsturen naar mijn moeder. Ze is 89 en woont in Enschede. Ik ontvang dan van haar een kort berichtje en dat is voor ons beiden erg fijn. Voor het eerst van haar leven kan ze nu ook berichtjes versturen en daar is ze erg trots op. Zo zijn we heel erg blij met de Compaan." Marijke Van Oostrum.