Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Call voor publiek-private samenwerkingen voor dementie onderzoek

Alzheimer Nederland en HealthHolland hebben in 2017 €320.000 beschikbaar voor publiek-private samenwerkingen die gericht zijn op het ontwikkelen van innovaties om de levens van mensen met dementie en/of hun mantelzorgers te verbeteren.

Dit geld komt uit de PPS-regeling (voorheen TKI-toeslag) van het ministerie van Economische Zaken en wordt als co-financiering beschikbaar gesteld voor samenwerkingen tussen bedrijven en academisch onderzoekers. Aanvragen komen in aanmerking voor financiering als ze:

  • voldoen aan de eisen van de PPS-regeling
  • aannemelijk kunnen maken dat ze (op termijn) tot tastbare verbeteringen leiden voor mensen met dementie en/of hun mantelzorgers
  • duidelijk kunnen maken dat het een solide samenwerking betreft tussen wetenschappers en bedrijven

In dit programma wordt met een (korte) vooraanmelding gewerkt; deze dient half april binnen te zijn. Mocht u ge├»nteresseerd zijn in dit programma en al een idee hebben voor een project, neem dan contact op met Alzheimer Nederland. 

Meer informatie