Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Breng jouw stem uit voor de Zorginnovatieprijs 2018!

136 innovaties schreven zich in voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Hiervan presenteerden ruim 40 enthousiaste ondernemers de afgelopen maand hun zorginnovatie tijdens een regionale voorronde. Inmiddels zijn alle 10 de genomineerde innovaties bekend! Voor de regio Midden- en West-Brabant kwam De Röntgendokters als winnaar uit de bus. Maar ook Wanderwatch, die op deze avond de Wildcard ontving, is door naar de finale. Met twee innovaties uit onze regio zijn we dus goed vertegenwoordigd.

10 kansrijke innovaties

Tijdens de regionale voorrondes werden de innovaties beoordeeld op een vijftal aspecten: haalbaarheid, schaalbaarheid, toegevoegde waarde voor patiënt, toegevoegde waarde voor zorgverlener en toekomstbestendigheid. De regiopartners van Stichting Zorginnovatie Nederland kozen uit de deelnemers de 10 meest kansrijke innovaties. Deze genomineerden presenteren op 15 maart hun innovatie in het Living Lab op het Health Valley Event en maken kans op de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. 

De genomineerden zijn...

  • Abena Nova (regio Oost-Brabant) - maakt continentiezorg op maat mogelijk.
  • CloudCuddle (regio Zuid-Holland) - maakt buitenshuis slapen voor gezinnen met gehandicapte kinderen mogelijk.
  • CRDL (regio Limburg) - zorginstrument dat Alzheimer patiënten een alternatieve manier biedt om contact te maken met zorgverleners of familieleden.
  • De Röntgendokters (regio West-Brabant) - verzorgen medische diagnostiek, aangevraagd door huisarts, op een goedkopere en snellere manier. 
  • FluidBalance (regio Noord Nederland) - systeem waarmee de vochtbalans automatisch en realtime kan worden gemonitord, 24 uur per dag.
  • Hem-Col (regio Noord-Holland) - bloedafname waarmee 5 druppels bloed uit een vingerprik tot 5 dagen worden geconserveerd. 
  • MS Sherpa (regio Gelderland) - maakt invloed van lifestyle keuzes en behandeling op ziekte-activiteit inzichtelijk voor MS patiënten en arts. 
  • OSAsense (regio Overijssel) - soepeler en vriendelijker verloop van het diagnostisch proces van het obstructief slaap apneu syndroom (OSAS).
  • PsyNet (regio Utrecht) - herorganiseert zorg voor psychiatrische patiënten; van het ketenmodel naar een netwerkmodel met de cliënt centraal.
  • Wanderwatch (regio West-Brabant) - een smartwatch voor kinderen die de lol van interactieve spellen combineert met het goede van buitenspelen.

Wat vind jij de meest kansrijke innovatie! Stem nu!

Dit jaar wordt er zowel een vakjuryprijs (€ 10.000,-) als een publieksprijs (€ 5.000,-) uitgereikt. Met de geldprijs kunnen de winnende innovaties een volgende stap zetten in de ontwikkeling van hun bedrijf. Ook krijgen de winnaars toegang tot het netwerk van zorginnovatie.nl en de betrokken regiopartners. Zo kunnen we het succes van innovaties samen versnellen.

In aanloop naar de finale op 15 maart zullen de genomineerden op eigen initiatief campagne voeren om de publieksprijs binnen te slepen. Ze kunnen jouw stem dus hard gebruiken. 

Klik hier en stem op jouw favoriete zorginnovatie