Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Bezoekers enthousiast over eerste editie West-Brabantse Gezondheidsbeurs

 

Op woensdag 28 juni en donderdag 29 juni vond de eerste West-Brabantse Gezondheidsbeurs plaats in Den Goubergh in Roosendaal. Gedurende twee dagen konden inwoners uit de regio, waaronder ook mantelzorgers en zorgprofessionals, hier kennis maken met slimme producten en diensten gericht op gezondheid en welzijn.

 

 

 De behoefte aan informatie over slimme oplossingen om op een aangename manier gezond en vitaal ouder te worden groeit”, zo stelt Chantal van Spaendonck, directeur van het Care Innovation Center West-Brabant (CIC). In 2014 opende het CIC het Huis van Morgen en elk jaar neemt het aantal bezoekers toe. “Veel mensen willen bij de aanschaf van een nieuw product zich eerst oriënteren en het zelf uitproberen en dat kan in het Huis van Morgen. Maar we hebben natuurlijk niet alles in ons ‘huis’. Zo ontstond het idee om in West-Brabant een Gezondheidsbeurs te organiseren. Breder van opzet waarbij bezoekers geïnspireerd worden door de vele nieuwe toepassingen gericht op gezondheid, welzijn, wonen en zorg.”

Inspiratie opdoen

Ruim 700 mensen bezochten de beurs waaronder ook veel leden van KBO-Brabant. Bezoekers waren enthousiast over de opzet van de beurs en het uitgebreide programma. Mensen kwamen met gerichte vragen bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit of veiligheid. Maar voor veel mensen was de beurs een plek om inspiratie op te doen en informatie te krijgen over de vele nieuwe toepassingen gericht op gezondheid en zelfredzaamheid.

Initiatiefnemers

De West-Brabantse Gezondheidsbeurs is een initiatief van het Huis van Morgen, de Brabantse Raad voor Informele Zorg (BRIZ), Wonen met Gemak, KBO-Kring gemeente Halderberge en Roosendaal en Den Goubergh/World of Dreams. Door de nauwe samenwerking met belangenverenigingen is de beurs ingevuld vanuit de behoefte van inwoners in de regio. Waar lopen zij tegenaan en welke oplossingen bieden voor hen kansen?

Voor meer informatie over de beurs, kijk op de website: www.gezondheidsbeurs-wb.nl