Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Appartementen Egelantier in Etten-Leur voorzien van deursticker van TrueDoors

Veel senioren willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Zo ook de senioren die woonachtig zijn in de serviceappartementen van De Egelantier in Etten-Leur. Hier wonen mensen van 55 jaar en ouder die soms gebruik maken van een lichte vorm van zorg of ondersteuning (zoals thuiszorg). De afgelopen maand werd de deur van hun appartement voorzien van een deursticker van TrueDoors.

Avoord Zorg & Wonen wil zoveel mogelijk inspelen op de wensen en behoeften van deze mensen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig in deze serviceappartementen kunnen blijven wonen. Onlangs werden de voordeuren van de appartementen voorzien van een opplaksticker van TrueDoors. Bewoners konden zelf bepalen welke afbeelding op hun deur kwam. Vaak werd gekozen voor een afbeelding van de deur van het huis waar ze vroeger hebben gewoond. Dat geeft hen een vertrouwd gevoel.

Bekijk de afbeeldingen van de deuren bij De Egelantier.