Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

App voor vocale steun aan mensen met hersenletsel

Een samenwerkingsverbond van entrepreneurs en ziekenhuizen uit Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland lanceerde de FamilyPlug App. Deze app biedt vocale steun van familielieden en vrienden aan mensen die herstellen van zware ongelukken of in coma liggen.

 

FamilyPlug is ontwikkeld na het tragische ongeluk van Formule-1 coureur Jules Bianchi in Japan 2014. De 25-jarige coureur lag met ernstig hoofdletsel een tijd in coma en revalideerde maanden in het ziekenhuis. Vanwege de affectie van familie, vrienden en fans over de hele wereld werd de noodzaak helder voor een simpel communicatiekanaal waarmee mensen hun vocale steun kunnen geven op een niet-indringende manier.

Herstel

‘Onze technologie is ontwikkeld op basis van recente onderzoeken over  revalidatie en neurowetenschap’, zegt Mattia Lattanzio, CEO en oprichter van FamilyPlug. ‘Gemeenschappen kunnen een actieve rol spelen in het herstelplan van patiënten met ernstige hersenschade.  We waren niet snel genoeg met net vrijgeven van deze App om onze vriend Jules te  helpen, maar andere patiënten en families kunnen er nu wel mee geholpen worden.’

Communicatieoplossing

FamilyPlug biedt een makkelijke en directe virtuele communicatieoplossing voor verre familieleden en vrienden die contact willen houden met patiënten die niet of gedeeltelijk bij bewustheid zijn. De telefoon wordt naast het bed gezet en aangesloten op speakers.  De ingesproken audio berichten worden op voorgeprogrammeerde tijden automatisch afgespeeld. FamilyPlug mikt wereldwijd op twintig miljoen gebruikers en is verkrijgbaar op iOS en Adroid.

Bron: Zorgvisie