ANWB-fonds, mooiste idee van Brabant

Er ligt een bedrag van tienduizend euro te wachten op het meest inspirerende maatschappelijke project uit de provincie Noord-Brabant. Het geld komt van het ANWB Fonds. Dit Fonds steunt projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart en waarvoor geld nodig is. De initiatieven moeten blijvende waarde hebben en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.

Tot en met 17 juni a.s. kunnen bij het ANWB Fonds projecten worden voorgedragen om als mooiste idee (van de provincie) € 10.000 toegekend te krijgen! Het ANWB Fonds is hiervoor op zoek naar maatschappelijke activiteiten of initiatieven in de buurt of regio op een van de volgende gebieden:

Verkeersveiligheid         

Het project leidt tot veiliger en/of duurzamer gedrag van verkeersdeelnemers, het vergroot de verkeersveiligheid.

(duurzame) mobiliteit  

Het project vergroot bijvoorbeeld de mogelijkheden tot mobiliteit voor groepen mensen die noodgedwongen minder mobiel zijn.

Eropuit!

Gericht op project-ideeën die de toegankelijkheid van gebouwen en gebieden vergroten die van belang zijn voor de vrijetijdsbesteding.

Of het idee leidt tot verbetering van cultuurhistorische informatie aan bezoekers.

Aanmeldingsprocedure

Inschrijven om in aanmerking te komen voor de toekenning kan vanaf 13 mei tot 17 juni. Iedereen in Nederland kan daarna via de website van de ANWB stemmen op wat volgens hen het meest inspirerende project is. Dan blijft er een top drie per provincie over. Hieruit wordt eind oktober door de ANWB Adviescommissie een project in iedere provincie gekozen.

Maatschappelijke initiatiefnemers uit Brabant kunnen vanaf 13 mei hun voorstel voor een project indienen.

Meer informatie

Meer informatie of advies bij de aanvraag? Neem contact op met MORE Projectbegeleiding.