Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Ambassadeurs Huis van Morgen krijgen informatie over RED

De overheid verwacht van ouderen dat zij langer zelfstandig wonen. Dat is geen punt, als je nog vitaal bent, maar wordt met name lastig als men alleen woont en/of zorg nodig heeft in verband met dementie of een chronische aandoening. Dit vraagt om nieuwe oplossingen, die het mogelijk maken om ook thuiswonenden (alleenstaande) ouderen de zorg te bieden die ze nodig hebben.

Ambassadeurs geven informatie over nieuwe toepassingen

In het Huis van Morgen (HvM) kunnen bezoekers kennismaken met deze nieuwe oplossingen. Ambassadeurs van HvM zijn opgeleid om belanghebbenden te informeren over de nieuwste innovaties. Door hun contacten, verzamelen de ambassadeurs waardevolle informatie voor ondernemers die hun zorginnovatie verder willen doorontwikkelen.

De wisselwerking met partners is voor beide partijen van groot belang: de partners van HvM krijgen terugkoppeling uit de markt en de ambassadeurs worden op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes.

Toegangsoplossingen RED dragen bij aan zelfredzaamheid

In dit verband heeft het ambassadeursteam Cystac bezocht. Wim Schepers informeerde de ambassadeurs over alle RED-producten, die langer zelfstandig thuis wonen mogelijk moeten maken. Daarnaast is Cystac ook door de ambassadeurs bijgepraat over de vragen en opmerkingen uit de markt.

De ambassadeurs bedanken Wim Schepers voor de prettige ontvangst en uitgebreide productinformatie. Hiermee zijn ze weer volledig op de hoogte en kunnen zij mensen goed informeren over de toegevoegde waarde van RED om langer zelfstandig te blijven wonen.

Meer informatie