Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

1e regionale Health Innovation School in Zuid West Nederland

Nadat het Radboud REshape Center in co-creatie met het Ministerie van VWS het initiatief voor de landelijke Health Innovation School namen in 2017, volgt nu al de eerste vertaling naar de regionale versie waarvan de regio West-Brabant de primeur te pakken heeft.

Health Innovation School Zuid West Nederland

GGD-West Brabant, Care Innovation Center West-Brabant, Innovitapark en Alles is Gezondheid bundelen hun krachten en lanceren in januari 2019 de Health Innovation School Zuid West Nederland. Hier krijgen 50 innovatieve professionals en (toekomstige) leiders de mogelijkheid om samen te leren, co-creëren en te implementeren rondom vitaliteit, welzijn en zorg. Complexe en regionale uitdagingen zijn hierbij het vertrekpunt. Dit programma versterkt het ecosysteem in Zuid West Nederland rondom Gezondheid.

Innoveren en implementeren

Deelnemers zullen het 1e half jaar van 2019 worden getraind op vaardigheden en kennis rondom innoveren en  implementeren. Vanaf november kunnen geïnteresseerden - die wonen of werken in Zuid West Nederland- zich aanmelden, waarna in december de geselecteerde groep bekend wordt gemaakt.

Meer informatie

 

Downloads