Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

14 Interreg-projecten werken samen in e-UCARE

14 Interreg-projecten vergelijken resultaten, zoeken naar samenwerking en creëren meer draagvlak om Europees en regionaal beleid en de financiering van zorg te beïnvloeden.

e-Ucare is een online strategisch cluster in de gezondheids- en welzijnssector waarin Interreg-projecten samenwerken. Een groeiende behoefte aan innovatieve zorgoplossingen is de aanleiding om de krachten te bundelen. De projecten leren elkaar kennen, delen kennis en ervaringen en vinden op deze manier synergiën en mogelijkheden voor samenwerking.

e-Ucare heeft als doel:

  • te leren van andere ervaringen op het gebied van zorginnovaties
  • het vinden van nieuwe partners voor samenwerking om zo de volgende stap te maken met bestaande resultaten
  • synergiën te vinden tussen de activiteiten van de verschillende projecten
  • innovaties naar de markt te versnellen

e-Ucare is mogelijk gemaakt door het INTERREG IVB NWE programma met 100% ERDF financiering. Het project begon op 25 januari 2013 en zal eindigen op 31 maart 2015.

Kijk voor meer informatie op de website van e-UCARE of lees de folder en de factsheets.