Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede idee├źn in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Missie

 

Het Care Innovation Center is een proeftuin voor zorginnovaties. Zij beoogt zorginnovaties toe te passen in het dagelijkse leven van mensen en in het opleiden van mensen voor de gezondheidszorg, met het doel mensen zo lang mogelijk in de thuissituatie te verzorgen en verplegen, de kosten van de gezondheidszorg te beperken en mensen al tijdens hun opleiding te interesseren voor en te laten werken met innovaties. 

Visie 

  • Focus op de gezondheid van mensen in plaats van op ziektes van mensen, en dus focus op preventie. Lees verder
  • Innovatie in de gezondheidszorg moet vanuit de persoonlijke behoeften van gezondheidsconsumenten worden aangestuurd.
  • Studenten moeten zo vroeg mogelijk in hun opleiding kennis maken met het toepassen van de nieuwe technologie en methoden.
  • Startende bedrijven in de gezondheidszorg hebben kapitaal, begeleiding en testomgevingen in de zorgorganisaties nodig om hun innovatie snel te vercommercialiseren.
  • Een Triple Helix aanpak met samenwerking tussen verenigingen van consumenten, onderwijsorganisaties, zorgorganisaties en bedrijven is noodzakelijk om de gezondheidszorg te vernieuwen.

Er zijn geen nieuwsberichten gevonden.