Proeftuin voor zorginnovaties

Het Care Innovation Center West-Brabant verbindt zorggerelateerde partijen vanuit overheid, onderwijs het bedrijfsleven met elkaar. Dit doen we om zorginnovaties en - initiatieven voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld tijdens de opleiding van zorgprofessionals maar ook bij de zorgconsument thuis. Goede ideeën in de zorg starten daarom bij het Care Innovation Center West- Brabant.

Dutch Hacking Health West-Brabant

Ben je ondernemer, ontwikkelaar, zorgprofessional of student en kleur je graag buiten de lijntjes? Dan heeft Hacking Health West-Brabant jouw hulp nodig! Het Bravis ziekenhuis, Innovitapark Roosendaal en het Care Innovation Center West-Brabant (CIC) organiseren van vrijdag 20 tot en met 22 april namelijk een hackaton om verschillende zorgproblemen te kraken. Wil jij deel uit maken van één van de teams? Schrijf je dan nu in.

Ben jij creatief genoeg om deze problemen te kraken?

Tijdens de hackaton dompelen teams van studenten, ondernemers, ontwikkelaars en zorgprofessionals zich onder in een creatieve snelkookpan en gaan samen brainstormen over oplossingen voor verschillende zorgvraagstukken. Dit kunnen praktische problemen zijn, maar ook issues op het gebied van digitalisering of automatisering.

Uitdagingen

We hebben al een aantal problemen geformuleerd. Ben je gewoon benieuwd welke dit zijn, of wil je al nadenken over oplossingen? Kijk dan op https://dutchhh2018.sparkboard.com/ en klik op West-Brabant.

Resultaat

De deelnemende teams presenteren aan het eind van het weekend hun resultaat, waarna een jury de winnaars aanwijst. De winnende ideeën worden in de praktijk getest en misschien zelfs uitgebracht! Meer weten over Dutch Hacking Health in West-Brabant? Kijk op https://dutchhackinghealth.nl/westbrabant/

Over Dutch Hacking Health

Dutch Hacking Health is een landelijke initiatief en wordt in 2018 voor de 3de keer georganiseerd in het weekend van 20-22 april 2018. Tijdens Dutch Hacking Health zal op verschillende locaties in Nederland bij ziekenhuizen tijdens hetzelfde weekend een zorghackathon worden georganiseerd. Hier brengen we technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten samen. Deelnemers gaan aan de slag met actuele problemen en uitdagingen van patiënten en zorgprofessionals.