Inventarisatie van ziektebeelden met de bijbehorende innovaties, Anahita Zeerak

Mijn naam is Anahita Zeerak, 20 jaar oud en ik woon in Bergschenhoek. Ik studeer Gezondheidszorgtechnologie: Mens & Techniek aan de Hogeschool Rotterdam. Naast mijn studie houd ik mij bezig met vintage hunting.

Waarom wil ik gezondheidszorgtechnoloog worden?

Na mijn havo stond ik voor een moeilijke keuze, ik moest een studie kiezen die mij interessant leek. Ik heb naar diverse soorten opleidingen gekeken zoals Werktuigbouwkunde, Verpleegkunde en Biologie en Medische Laboratoriumonderzoek. Ze misten in mijn ogen allemaal iets, zo kwam ik Gezondheidszorgtechnologie tegen en de beschrijving paste perfect bij mij. Ik mocht de vakken die ik interessant vond, Biologie, Natuurkunde en Wiskunde verder ontwikkelen tijdens mijn hbo-tijd.

Als een gezondheidstechnoloog student wil ik zorginnovaties ontwikkelen, verbeteren en mensen helpen met het implementeren van zorginnovaties. Hierdoor kunnen mensen met een beperking langer zelfstandig thuis blijven wonen want uiteindelijk wil iedereen graag voor zichzelf kunnen zorgen.

Stageopdracht

Op dit moment ben ik bezig met mijn derdejaars stage bij het Huis van Morgen. De medewerkers van het Huis van Morgen merkte dat ouderen met een bepaald ziektebeeld naar hun toe kwamen met de vraag welke innovaties zij het beste konden gebruiken. Zo kwam Margo Emmen met de idee om een overzicht te maken waarin ziektebeelden met innovaties worden gekoppeld. Hierdoor kunnen ouderen met beperkingen in één oogopslag zien welke innovaties zij het beste kunnen gebruiken. Als laatst is mij ook gevraagd of ik een kamer wil ontwerpen speciaal voor ouderen met een specifieke ziekte zoals dementie.