Diabetes leefstijl en ondersteuning met innovatieve toepassingen, Eline van Alphen

Mijn naam is Eline van Alphen, ik ben 20 jaar en ik kom uit Kerk-Avezaath. Ik ben derdejaars student aan de opleiding Mens en Techniek (Gezondheidszorgtechnologie). Naast mijn studie vind ik het leuk om te dansen en heb ik laatst mijn eigen dansvereniging opgezet. 

Technologische toepassingen kunnen mensen verder helpen

Na één jaar MBRT op Fontys was ik genoodzaakt om een andere studie te kiezen. Ik wist dat ik gezondheidszorg en technologie erg interessant vind, en vooral de combinatie hiervan. Zo ben ik bij de opleiding Gezondheidszorgtechnologie gekomen. Tijdens deze opleiding leer ik hoe ik mensen met een beperking of aandoening kan helpen zelfstandiger te leven door gebruik te maken van technologie. Na mijn studie zou ik graag iets willen betekenen in de zorg, met behulp van technologische toepassingen wil ik graag mensen helpen!

Stageopdracht gericht op diabetespatiënten

Voor mijn stageopdracht ga ik mij richten op diabetes. 

Het Huis van Morgen beschikt over veel verschillende hulpmiddelen, maar nog niet over diabeteshulpmiddelen. Het doel van dit onderzoek is om een overzicht af te leveren van mogelijke hulpmiddelen die diabetes-type-2-patiënten kunnen gebruiken om hun leefstijl aan te passen om zichzelf te behandelen.   

Daarnaast zou het Huis van Morgen graag twee hulpmiddelen aanschaffen om de bloedglucose te meten zonder dat daarbij een vingerprik nodig is. Er zal geïnventariseerd worden naar gebruiksvriendelijke diabeteshulpmiddelen die de bloedglucose meten zonder dat daarbij een vingerprik aan vooraf gaat.